USAHA MEMULIHARA WARISAN MELAYU PATANI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 12 Mei 2016 - Patani kaya dengan warisan berharga yang terbukti dengan adanya monumen-monumen sejarah seperti kesan runtuhan di Yarang, Telaga Hang Tuah, Makam Ratu-ratu Patani, Makam Sultan Ismail, replika-replika meriam yang menjadi bukti kemahiran dan kekuatan Kerajaan Melayu-Patani dan Masjid Kerisek yang membuktikan bahawa Patani menyimpan khazanah warisan agama yang berharga.