PELAJAR BUKAN MELAYU KUASAI 20 TARIAN ZAPIN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 26 April 2016 – Tarian klasik Melayu seperti Zapin masih mengekalkan keistimewaannya yang tersendiri dengan menyajikan pelbagai jenis tarian zapin dan berpeluang untuk ditarikan oleh semua kaum. Yang DiPertua (YDP) Kumpulan Kesenian Adikarma, Universiti Sains Malaysia (USM), Jerry Yacob dari Suku Toraja, Sabah, berkata, walaupun beliau bukan berbangsa Melayu namun sehingga kini beliau telah menguasai kira-kira 20 jenis tarian Zapin.