Pencegahan tingkah laku agresif ‘samseng jalanan’ berkonsepkan strategi “Community-Oriented Policing”. - Hussin, Zalmizy (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Malaysia kini mengalami transformasi pembangunan dan pemodenan pesat yang mana ianya turut memberi implikasi kepada perubahan ekonomi, kawalan sosial dan pemikiran masyarakatnya.