PENERBIT USM MENANG DUA ANUGERAH MAPIM-KPT 2015 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 25 April 2016 - Penerbit USM memenangi dua anugerah di Majlis Anugerah MAPIMKPT 2015 yang berlangsung minggu lalu di Kementerian Pendidikan Tinggi di Putrajaya. Menurut Pengarah Penerbit USM Akhiar Salleh, anugerah tersebut ialah Anugerah Editor Naskhah Terbaik (Sains, Teknologi dan Perubatan) dengan hadiah utama sebanyak RM8,000.00 dimenangi editor naskhah Pegawai Penerbitan Kanan Rosziana Radli (RM5,600.00) untuk suntingan buku yang berjudul Pengenalan kepada Pencemaran Udara karya Abdul Rahman Mohamed, Lee Keat Teong dan Irvan Dahlan.