MENTERI PENDIDIKAN TINGGI SERU MAHASISWA TERUS MENJADI IKON MASYARAKAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
GAMBANG, PAHANG, 23 April 2016 – Menteri Pendidikan Tinggi, Dato’ Seri Idris Jusoh menyeru supaya mahasiswa yang dinobatkan sebagai tokoh siswa terus menjadi ikon dan duta kecil kepada semua lapisan masyarakat dari peringkat sekolah sehinggalah peringkat antarabangsa. Idris berkata kadar keterlibatan Tokoh Siswa dalam sesuatu program turut diukur dengan tahap impak pelaksanaan program atau sumbangan mereka terhadap masyarakat.