Characteristics Of The Interfacial Bonding Between Normal Concrete Substrate And Ultra High Performance Fiber Concrete Repair Material - A. O. Tayeh, Bassam (2013)

(untitled)
Sebagai satu peraturan kebiasaan, ikatan antaramuka struktur konkrit lama dengan lapisan baru bahan baik pulih merupakan salah satu faktor penting untuk memastikan struktur berfungsi dengan baik, selamat serta tahan lasak. Oleh itu, untuk meningkatkan rintangan terhadap penetrasi bahan-bahan yang merosakkan, satu ikatan yang baik dan efektif di perlukan antara permukaan _struktur konkrit berkenaan.