Hubungan antara Perbelanjaan Kerajaan dan Indeks Kualiti Hidup Terhadap Pertumbuhan Ekonomi di Malaysia - Lewat, Mohd Nazirulizzudin (School of Social Sciences, 2015)
Kajian ini membincangkan implikasi hubungan antara perbelanjaan kerajaan dan Indeks Kualiti Hidup (IKH) terhadap pertumbuhan ekonomi di Malaysia. Peningkatan perbelanjaan kerajaan saban tahun menunjukkan kerajaan terus komited dalam memastikan pertumbuhan ekonomi terus berkembang positif. Oleh itu, penekanan terhadap polisi dan objektif kerajaan juga dilihat penting dalam memastikan perbelanjaan kerajaan ini dapat meningkatkan kualiti