GAYA HIDUP SIHAT MAMPU KURANGKAN TAHAP GULA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 15 April 2016 - Pesakit kencing manis dapat mengawal tahap gula pada kadar normal dengan mengawal pemakanan dengan baik serta melakukan senaman secara berterusan. Menurut Pegawai Dietetik Institut Perubatan dan Pergigian Termaju (IPPT) Universiti Sains Malaysia (USM), Yusfizahani Md Yusuff, walaupun tidak boleh dirawat sepenuhnya, penyakit kencing manis boleh dikawal dengan mengubah gaya hidup yang lebih sihat.