USM TERIMA MESIN NMR700MHz PERTAMA DI RANTAU ASIA PASIFIK TINGKAT KAPASITI PENYELIDIKAN BERIMPAK TINGGI USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM PULAU PINANG, 15 April 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini menerima mesin NMR700 MHz yang merupakan pembelian unik bersama untuk kali pertamanya antara Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan USM dari Bruker Corporation yang bernilai 7.8 juta ringgit.