UNIVERSITI MENYUMBANG KEPADA PELAKSANAAN AGENDA TRANSFORMASI NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 11 April 2016 – Universiti mempunyai peranan dan sumbangan yang sangat signifikan dalam melaksanakan agenda transformasi negara. Penghasilan bakat yang berkualiti tinggi dan berilmu merupakan salah satu faktor penentu kejayaan Malaysia ke arah masa hadapan mencapai status negara maju berpendapatan tinggi yang inklusif dan lestari.