DERMA ORGAN TERMASUK KORNEA UNTUK SELAMATKAN ORANG LAIN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 10 April 2016 – Kornea merupakan tisu dalam organ mata yang memiliki karakteristik kuat dan tembus terhadap cahaya serta dapat memberi perlindungan kepada bahagian sensitif mata. Kornea mata sangat penting untuk membantu orang yang mengalami masalah penglihatan dan dengan bantuan penderma kornea yang telah meninggal dunia dapat menyelamatkan pesakit.