PENYELIDIK USM BANGUNKAN APLIKASI PENJEJAK LOKASI JEMAAH TERSESAT DI TANAH SUCI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 7 April 2016 – Penyelidik Universiti Sains Malaysia (USM) memperkenalkan inovasi yang berupaya membantu mengatasi masalah jemaah haji tersesat melalui aplikasi yang dipanggil Sistem Penjejak Lokasi Jemaah Tersesat di Tanah Suci.