ORANG RAMAI DIJEMPUT MERIAHKAN HARI TERBUKA USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
Orang ramai dijemput menghadiri Hari Terbuka Universiti Sains Malaysia (USM) - Pakat Mai Masuk USM pada 9 dan 10 April 2016 di Dewan Utama Pelajar (DUP) berhampiran Padang Kawad USM antara jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang. Menurut Naib Canselor USM, Profesor Dato' Dr. Omar Osman, program ini adalah untuk memberi peluang kepada mereka yang berhasrat melanjutkan pengajian pada peringkat ijazah tinggi dan ijazah pertama mendaftar secara terus dengan tawaran menarik. Program yang sama diadakan di Dewan Utama Kampus Kesihatan Kubang Kerian Kelantan.