NC USM TERIMA PINGAT BAKTI PERTAHANAN AWAM (P.B.P) - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KANGAR, PERLIS, 1 April 2016 - Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dato' Dr. Omar Osman dianugerahkan Pingat Bakti Pertahanan Awam (PBP) sempena Majlis Penganugerahan Bintang, Pingat dan Sijil Penghargaan Pertahanan Awam sempena Hari Ulangtahun Pertahanan Awam Peringkat Kebangsaan kali ke 64 tahun 2016 yang berlangsung di Dewan Pejabat Pertahanan Awam Negeri Perlis.