USM PERLU WUJUDKAN KONSEP ALUMNI GLOBAL - PRO CANSELOR USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 31 Mac 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) perlu mewujudkan konsep alumni global sebagai sebahagian daripada inisiatif Universiti Global yang disarankan oleh Naib Canselor USM, Profesor Dato' Dr. Omar Osman dalam Perutusan Tahunannya di samping memperkasakan alumni yang berada di dalam negara, malah dalam kalangan warga USM sendiri.