USM SEDIA LANDASAN PELAJAR BEKERJA DI LUAR NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 24 Mac 2016 - Universiti Sains Malaysia (USM) berhasrat melahirkan pelajar yang berminda global dan mampu menerjah pasaran pekerjaan dunia untuk memenuhi dunia pekerjaan yang kian mencabar berdasarkan tema APEX 2020 “Merealisasikan Universiti Global”. Demikian kata Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman dalam Sesi Ramah Mesra Pengurusan Tertinggi Universiti Bersama Pemimpin Pelajar malam tadi di Anjung Budi USM.