KOLOKIUM KESERAKANAN DAN KEBERSAMAAN PERTAMA USM-UMK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dato' Dr. Omar Osman dan Naib Canselor Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Profesor Dato' Dr. Mortaza Mohamed akan bersama-sama memberi ucapan dasar merasmikan Kolokium Keserakanan Dan Kebersamaan yang pertama kali diadakan pada hari Ahad, 27 Mac 2016 di Dewan Persidangan Kampus (DPK), Kampus Kesihatan, USM.