PUSAT KEBUDAYAAN JEPUN KUFS-USM MERCU TANDA KOLABORASI RENTAS NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 22 Mac 2016 – Pelancaran rasmi Pusat Kebudayaan Jepun KUFS-USM oleh Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang Tuan Yang Terutama Tun Dato’ Seri Utama (Dr.) Haji Abdul Rahman bin Haji Abbas hari ini menjadi perintis dan mercu tanda kolaborasi antara Universiti Sains Malaysia (USM) dan Kyoto University of Foreign Studies (KUFS), Jepun malah ikon penting dalam sejarah hubungan budaya dua hala antara dua institusi di dua buah negara.