PRESTASI PENARAFAN QS MELONJAK, NC SERU SEMUA TINGKATKAN KECEMERLANGAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 23 Mac 2016 - Penarafan Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings by Subject 2016 menyaksikan prestasi Universiti Sains Malaysia (USM) semakin meningkat dan program Kejuruteraan Kimia tersenarai dalam kelompok 50 terbaik dunia (tangga ke-46).