ELAK TERDEDAH KEPADA CUACA PANAS MELAMPAU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 24 Mac 2016 – Keadaan cuaca panas yang dialami negara sekarang ini perlu diambil serius. Setiap anggota masyarakat juga perlu tahu dan peka dengan keadaan cuaca yang dialami dan mengambil langkah-langkah untuk mengelakkan daripada terjadinya perkara yang tidak diingini. Pengarah Pusat Sejahtera Universiti Sains Malaysia (USM) Dr. Normala Abdul Wahid mengingatkan agar semua warga USM mengambil perhatian terhadap perkara ini kerana mereka terdedah kepada kemungkinan mengalami Strok Haba kesan daripada kepanasan melampau ini.