Teratogen Picu Kelahiran Cacat - Kamaruddin, Anis Farhan (Utusan Karya Sdn Bhd, 2016)
Tentunya semua ibu hamil mahukan anak yang dikandung lahir dalam keadaan yang sihat sempurna. Lantaran itu, ibu hamil sering kali berhati-hati dalam soal pengambilan khasiat makanan dan menghindari sebarang ubat-ubatan yang boleh memudaratkan bayi di dalam kandungan. Kumpulan agen teratogenik.