Pembinaan modul kaunseling kehilangan signifikan dan grief dari kalangan murid terkesan banjir. - Che Aman, Rahimi (Universiti Sains Malaysia, 2015)
Kejadian bencana alam seperti banjir meninggalkan kesan kepada individu yang terlibat. Kesan bencana kepada mangsa banjir adalah seperti kehilangan sama ada harta benda, perubahan keadaan kehidupan dan juga kehilangan insan tersayang. Kajian bertujuan mengenal pasti jenis kehilangan dan grief, kesan kehilangan dan daya tindak murid terkesan banjir.