PU MOHAMAD AMIRUL AMIN KUPAS PERANAN WANITA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 11 Mac 2016 – Peranan wanita sangat penting dalam institusi keluarga dan masyarakat. Penglibatan mereka dalam kerjaya dan pada masa yang sama menjalankan tanggungjawab sebagai surirumah adalah sangat mencabar. Pencetus Ummah (PU), Mohamad Amirul Amin Maula Lokman Hakim berkata, martabat wanita mula diangkat tinggi sejak kedatangan Islam sekitar 610 Masihi. Di dalam Al-Quran juga terdapat 114 surah yang menyebut khusus mengenai wanita dari pelbagai aspek.