PROSES PENDIDIKAN PENTING UNTUK WUJUD KESAKSAMAAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 10 Mac 2016 - Proses pendidikan penting dalam usaha mewujudkan kesedaran terhadap kesaksamaan gender. Menurut Pakar Perubatan Keluarga di Klinik Kesihatan Greentown, Ipoh, Dr. Amilia Hazreena Hamidon, pendidikan awal kanak-kanak mengenai kesaksamaan gender melalui keluarga adalah penting.