PENTINGNYA SARINGAN AWAL PENDENGARAN KANAKKANAK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 10 Mac 2016 – Pendengaran merupakan salah satu deria penting dalam perkembangan bahasa dan pertuturan, terutamanya bagi kanak-kanak dan saringan pendengaran awal sangat perlu untuk mengesan tahap pendengaran. Pemeriksaan ini diadakan untuk mengesan masalah pendengaran dalam kalangan kanak-kanak seusia bayi yang boleh terjadi akibat dari pelbagai faktor antaranya genetik, masalah kekal atau sementara dan jangkitan ketika demam.