FDI in Services (IFDIS) as a replacement for FDI in Manufacturing (FDIM): Can it be and how much it should be promoted to be another growth engine? - Masron, Tajul Ariffin (Universiti Sains Malaysia, 2017)

(untitled)
Peranan pelaburan langsung asing dalam sektor pembuatan (FDIM) ke atas pertumubuhan ekonomi negara-negara penerima telah mendapat perhatian yang banyak da/am kajian yang /epas. Secara umumnya, hasil kajian cenderung untuk mengesahkan bahawa FDIM sangat membantu pertumbuhan ekonomi.