KUTIPAN DERMA KHAS BANTU RAKYAT GAZA, SYRIA DAN ROHINGYA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 10 Mac 2016 – Warga Universiti Sains Malaysia (USM) diseru membantu meringankan penderitaan umat Islam di negara-negara yang dilanda kancah peperangan serta konflik kemanusiaan dengan menjayakan Tabung Kemanusiaan Gaza, Syria dan Rohingya. Timbalan Pengarah Pusat Islam Kampus Kesihatan USM, Profesor Madya Dr. Haji Wan Nudri Wan Daud berkata, tabung yang mula dilancarkan hari ini itu turut bertujuan membantu negara-negara Islam lain yang ditimpa bencana.