KEDUDUKAN USM, APEX TARIK PELAJAR JORDAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 10 Mac 2016 – Calon Doktor Falsafah (Ph.D.) Sains Komputer, Kamal Ibrahim, 43, memilih untuk mengikuti pengajian di Universiti Sains Malaysia (USM) kerana tertarik dengan kedudukannya sebagai antara yang terbaik di Malaysia dan dunia. "Apatah lagi apabila USM berada dalam kedudukan yang baik dalam beberapa ranking dunia membuktikan saya membuat pilihan yang betul apabila memilih melanjutkan pengajian di sini," kata Kamal.