USM-FIG DIRECT BERKOLABORASI MAJUKAN INDUSTRI BUAH TIN PERTAMA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 9 Mac 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini menandatangani Perjanjian Persefahaman (MoA) dengan Fig Direct untuk tempoh lima tahun untuk menjalankan kolaborasi penyelidikan kultur tisu untuk pokok buah tin menggunakan teknologi tisu kultur yang efisien dan efektif untuk penghasilan anak pokok berkualiti dari pokok induk.