TEMPORAL BONE DISSECTION COURSE BANTU LAHIRKAN PAKAR BEDAH TELINGA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 8 Mac 2016 – Jabatan Otorinolaringologi-Surgeri Kepala dan Leher (ORL-HNS) Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Universiti Sains Malaysia (USM) menganjurkan ‘3rd USM Temporal Bone Dissection Course’ yang berlangsung selama dua hari bermula 7 hingga 8 Mac 2016. Menurut Pengarah Program, Profesor Dr. Mohd Khairi Md Daud, dalam proses menghasilkan seorang doktor pakar bedah ORL-HNS, kemahiran amat diperlukan dan latihan simulasi pembedahan seperti ini sangat berguna sebelum seseorang doktor itu melakukan prosedur pembedahan sebenar ke atas pesakit.