PENGESANAN AWAL CEGAH KEGANASAN PENTING - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 8 Mac 2016 – Isu keganasan yang berlaku di Eropah, Afrika, Amerika, dan Asia telah meningkatkan keperluan untuk masyarakat global lebih peka terhadap potensi ancaman pengganas. "Pengawasan ialah sebahagian penting dalam proses perancangan pengganas untuk kebanyakan jenis serangan tetapi ada beberapa pengecualian misalnya bahan letupan yang dihantar melalui khidmat pos.