DUA UNIVERSITI REPUBLIK CZECH INTAI PELUANG KERJASAMA DENGAN USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 8 Mac 2016 - Dua universiti dari Republik Czech mengadakan kunjungan rasmi ke Universiti Sains Malaysia (USM) untuk membangunkan kerjasama jangka panjang terutamanya dalam bidang Kejuruteraan. Naib Rektor (Pendidikan) University of Pardubice Dr. Jana Kubanova dan Naib Rektor Technical University of Liberec Prof. Madya Dr. Sona Jandova yang pertama kali berada di Malaysia mengadakan pertemuan dengan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) Profesor Dato' Dr. Muhamad Jantan yang kemudiannya menyampaikan pembentangan berkaitan USM dan perbincangan di sini.