PENDIDIKAN AWAL MAMPU TANGANI KES KERACUNAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
GEORGE TOWN, PULAU PINANG, 5 Mac 2015 - Pendidikan awal kepada pengguna terhadap bahan beracun mampu menangani kes keracunan yang mengakibatkan kecederaan atau kematian.Kematian dan kecederaan yang berlaku akibat keracunan seringkali dikaitkan dengan penggunaan bahan ubatubatan yang tidak mengikut dos yang dibenarkan serta pengendalian dan penyimpanan bahan yang tidak mematuhi garis panduan keselamatan yang ditetapkan.