KANITA - PUSAT PENYELIDIKAN GENDER PERTAMA NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
GEORGE TOWN, PULAU PINANG, 7 Mac 2016 - Sebagai Pusat Kecemerlangan Penyelidikan berasaskan gender yang pertama ditubuhkan di Malaysia pada 1978, Pusat Penyelidikan Wanita dan Gender (KANITA) Universiti Sains Malaysia (USM) merancang untuk meneruskan banyak lagi penyelidikan yang berkaitan dengan isu wanita dan gender yang masih banyak ruang untuk dikaji dan berkolaborasi dengan institusi di peringkat antarabangsa.