JOM SERTAI KEM SAINS CUTI SEKOLAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 7 Mac 2016 - Unit Penyelidikan Pendidikan Asas, Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (PPIP) Universiti Sains Malaysia (USM) akan menganjurkan Kem Sains Cuti Sekolah ‘Science In Motion (Sim 1.0) pada 14 hingga 18 Mac 2016 di Makmal Sains, PPIP USM, Pulau Pinang. Program ini bertujuan memupuk minat peserta terhadap sains di samping mengasah kemahiran proses sains menerusi aktiviti secara ‘hands-on’ dan informal.