USM DAN IUNCBD JALIN KERJASAMA KAJIAN BIODIVERSITI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
GEORGE TOWN, PULAU PINANG, 1 Mac 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Pusat Kajian Samudera dan Pantai (CEMACS) mengadakan rundingan dengan International University Network on Cultural and Biological Diversity (IUNCBD) untuk menjalankan kajian biodiversiti dan budaya di Malaysia. Koordinator IUNCBD, Profesor Pierluigi Bozzi berkata, pihaknya komited menyumbang kepakaran dan pengalaman dalam membantu Malaysia dalam bidang pemeliharaan biodiversiti.