USAHA MEMASYARAKATKAN UNIVERSITI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
BALIK PULAU, PULAU PINANG, 27 Februari 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) sentiasa berusaha dan memastikan program-program keilmuan dan kesukarelawanan yang dijalankan mampu memberi manfaat sepenuhnya kepada masyarakat. Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pulau Betong, Y.B. Muhammad Farid Saad berkata, adalah menjadi tanggungjawab USM sekiranya dapat berkongsi idea dan kepakaran yang dimiliki bagi meneruskan kelangsungan peningkatan hidup dan sosioekonomi masyarakat sekeliling."