PKIUSM CATAT REKOD LOGO GUNA SUSUNAN PELITA DALAM MALAYSIA BOOK OF RECORDS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
GEORGE TOWN, PULAU PINANG, 27 Februari 2016 – Persatuan Kebudayaan India Universiti Sains Malaysia (PKIUSM) mencatat rekod dalam Malaysia Book of Records dengan mencipta logo terbesar menggunakan susunan pelita `India Sigaram Thodu’ dengan melakukan susunan 10,000 pelita yang menyerupai burung merak berukuran 65 meter lebar dan 37 meter tinggi sempena Festival India 2016.