KEHILANGAN GIGI BOLEH MEMBERI KESAN KEPADA PESAKIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 29 Februari 2016 – Gigi boleh menyebabkan terjejasnya estetik dan mungkin memberikan impak yang lebih banyak kepada pesakit berbanding dengan kehilangan fungsinya. Malah kehilangan gigi hadapan misalnya akan membawa stigma sosial kerana kehilangan gigi dan pengecutan batas (tulang) alveolar, profil muka akan turut berubah, akibat daripada hilangnya sokongan bibir dan penurunan ketinggian muka.