STAF USM PRIHATIN NASIB KANAK-KANAK GELANDANGAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 24 Februari 2016 – Setiap kanak berhak mendapatkan pendidikan dan bimbingan selain kasih sayang dan keperluan harian daripada ibu bapa mereka. Namun bukan semua kanakkanak yang lahir ke dunia ini bernasib baik, sebaliknya terpaksa melalui kesukaran hidup luar jangkaan. Keinginan untuk membela nasib anak-anak inilah yang membuatkan Penerbit Rancangan Universiti Sains Malaysia (USM), Ayda Fatahiyah Abd Malek, 33, bersemangat untuk meneruskan usaha murninya dalam memperjuangkan nasib kanak-kanak gelandangan ini dalam bidang pendidikan.