PROGRAM KIMIA USM TERIMA AKREDITASI ROYAL SOCIETY OF CHEMISTRY UK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 22 Februari 2016 - Program ijazah Sarjana Muda Sains Kimia yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Sains Kimia (PPSK) Universiti Sains Malaysia (USM) diberi sijil pengiktirafan akreditasi peringkat antarabangsa oleh Royal Society of Chemistry (RSC), United Kingdom baru-baru ini merangkumi Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Kepujian (Kimia), Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan Kepujian (Kimia Industri) dan Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan Kepujian (Kimia Analisis) yang melayakkan mereka mencapai pengiktirafan profesional sebagai Chartered Chemist (CChem).