POPULASI SPESIS IKAN TASIK TEMENGGOR KIAN BERKURANG – AMIR SHAH RUDDIN MD SHAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 17 Februari 2016 - Satu kajian mengenai ikan di empangan Tasik Temenggor dalam Taman Negeri Royal Belum Perak baru-baru ini oleh kumpulan penyelidik dan pelajar dari Pusat Pengajian Sains Kajihayat (PPSK) Universiti Sains Malaysia (USM) untuk menentukan kepelbagaian, banyaknya dan pengagihan telah mendapati populasi kehidupan spesis ikan sedikit sebanyak kian terancam.