ANALISIS PEKERJAAN MANTAPKAN SPESIFIKASI BIDANG TUGAS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 19 Feb. 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) menjadi institusi pertama di negara ini yang berjaya membangunkan pembangunan profil pekerjaan (job analysis) bagi memantapkan peranan kakitangannya seiring dengan spesifikasi bidang tugas masing-masing. Pendaftarnya, Profesor Dr. Abdul Aziz Tajuddin berkata, inisiatif berkenaan adalah sebahagian daripada proses dalam agenda pembangunan bakat USM, selari dengan hasrat Program Pemacuan untuk Kecemerlangan sehingga 2020 (APEX 2020).