AMALAN MANUSIA PUNCA DENGGI, ZIKA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 11 Februari 2016 – Hasil kajian para penyelidik dan juga pensyarah Universiti Sains Malaysia (USM), urbanisasi, perubahan cuaca dan perubahan biologi vektor menjadi punca utama peningkatkan populasi vektor seperti nyamuk aedes.