"WARISAN SEJAGAT” TEMA ICLK 2016 – HEBAHAN JEMPUTAN PENYERTAAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 4 Februari 2016 – Pakar, cendekiawan dan penggiat dalam pelbagai warisan kearifan tempatan dijemput mengambil bahagian dalam Persidangan Antarabangsa Kearifan Tempatan 2016 (ICLK) yang akan diadakan pada 27 – 28 Julai 2016 di Pulau Pinang, Malaysia. Pengerusinya Dr. A.S. Hardy Shafii berkata, Jawatankuasa Persidangan Serantau Kearifan Tempatan (RCLK) telah memulakan usaha untuk mengembangkan wacana intelektual tentang Kearifan Tempatan melalui Persidangan Serantau sejak 2011 ke persada antarabangsa pada tahun 2015.