"AMALAN TQM MAMPU PACU KECEMERLANGAN USM," KATA TOKOH KUALITI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 2 Februari 2016 - Pengurusan Kualiti Menyeluruh (TQM) yang dipraktikkan di Universiti Sains Malaysia (USM) Kampus Kesihatan merupakan konsep yang merujuk kepada sistem pengurusan yang berkualiti dari sudut mengutamakan kehendak dan keperluan serta kepuasan pelanggan dalaman mahu pun luaran.