ROSNAN - DARI SENI BINA KE SENI PERSEMBAHAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 2 Februari 2016 - Mungkin ramai yang tidak sedar yang anak seni kelahiran Universiti Sains Malaysia (USM) Rosnan Abdul Rahman adalah satu-satunya pakyong lelaki dalam persembahan teater tradisional Makyung di Malaysia pada masa ini. Berkelulusan dalam bidang Seni Bina dari Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan (HBP), Rosnan tidak menyesal meninggalkan bidang tersebut sebaliknya terus terjun ke dalam bidang seni di Pusat Pengajian Seni (PPS).