PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT BANTU KOMUNITI KURANG BERKEMAMPUAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
WAKAF BHARU, 1 Februari 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Jabatan Oftalmologi mengadakan Program Khidmat Masyarakat bersama komuniti setempat di daerah Wakaf Bharu untuk membantu golongan yang kurang berkemampuan. Program yang pertama kali diadakan di kampung ini adalah sebahagian daripada aktiviti pengajaran dan pembelajaran pelajar Doktor Perubatan tahun 4 sewaktu ‘posting’ di Jabatan Oftalmologi.