MANFAATKAN TEKNOLOGI UNTUK PEMELIHARAAN WARISAN TEMPATAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 2 Februari 2016 – Memanfaatkan teknologi yang ada adalah satu-satunya cara untuk memelihara warisan tempatan termasuk perubatan tradisional dan kearifan lain yang ada dalam masyarakat. Pengarah Kreatif Kevokanvas Sdn. Bhd, Mohd Nizam Mohd. Radzi berkata, sebenarnya kita tidak ada pilihan lain selain daripada memanfaatkan teknologi untuk memelihara kearifan yang ada kerana pengikutnya yang besar dan boleh dimanfaatkan dengan sewajarnya.