KARATE-DO TUAI EMAS PERTAMA USM DI SUKIPT 2016 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
SKUDAI, 1 Februari 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) telah berjaya memperolehi Emas pertama dalam Kejohanan Sukan Institusi Pendidikan Tinggi (SUKIPT) yang sedang berlangsung di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) menerusi acara Karate-do Lelaki menerusi atletnya Loh Chun Seng. Menjurus selepas itu pula, tuainya Emas kedua USM yang juga daripada acara yang sama melalui kategori Wanita menerusi atletnya Khaw Yee Voon.